Nieuw Sociaal Contract heeft de afgelopen dagen duizenden ondersteuningsverklaringen ontvangen uit heel Nederland, inclusief de BES-eilanden. Daarmee heeft NSC voldoende ondersteuningsverklaringen verzameld om in alle 20 kieskringen mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezing op 22 november.

Lijsttrekker Pieter Omtzigt: Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen Nieuw Sociaal Contract concreet steunen om deel te kunnen nemen aan de Tweede Kamerverkiezing. We zijn overweldigd door de grote hoeveelheid ondersteuningsverklaringen die we hebben ontvangen en de bereidheid van mensen om hier moeite voor te doen.

Ondersteuningsverklaringen

Politieke partijen die voor het eerst deelnemen aan de verkiezing hebben ondersteuningsverklaringen nodig om mee te kunnen doen. In totaal waren er 580 ondersteuningsverklaringen in 20 kieskringen nodig: 30 per kieskring en 10 voor de kieskring Bonaire.

Vorige week heeft Nieuw Sociaal Contract mensen opgeroepen om op donderdag en vrijdag met de kandidatenlijst naar het gemeentehuis te gaan, daar een ondersteuningsverklaring te tekenen en deze vervolgens naar de partij toe te sturen. Nieuw Sociaal Contract ontving in korte tijd duizenden ondersteuningsverklaringen.

Op sommige gemeentehuizen stonden mensen in de rij om ondersteuningsverklaringen te tekenen. De eerste lading brieven kwam al op vrijdag binnen bij de partij. Veel ingezonden verklaringen waren voorzien van persoonlijke boodschappen, aanmoedigingen en succeswensen.

Maandag 9 oktober moeten de verklaringen ingeleverd zijn bij de Kiesraad.