Den Haag, 26 september 2023

Op 20 augustus 2023 hebben we een nieuwe politieke partij gestart: Nieuw Sociaal Contract. Vandaag zetten we een volgende stap en presenteren we met trots onze kandidaten voor de Tweede Kamer. Met deze kandidatenlijst doet Nieuw Sociaal Contract in alle kiesdistricten in Nederland, inclusief de BES-eilanden, mee aan de Tweede Kamerverkiezing op 22 november 2023.

Op onze website stellen de kandidaten zich aan je voor.

Selectieprocedure

Met 2432 sollicitanten voor onze kandidatenlijst kan er gerust worden gesproken van een megaklus om een kandidatenlijst samen te stellen. Na een uitgebreide selectieprocedure zijn 44 kandidaten uitgenodigd voor de kandidatenlijst.

Kilian Wawoe, bestuurslid Nieuw Sociaal Contract en verantwoordelijk voor de selectieprocedure:

‘Als bestuur zijn we erg blij met deze lijst vol fantastische kandidaten en gaan we met een goed gevoel de verkiezing tegemoet. Bij de selectie hebben we enerzijds gelet op de kennis en ervaring van de kandidaten en anderzijds dat de kandidaten gezamenlijk het verhaal van Nieuw Sociaal Contract vertellen. Tijdens de gesprekken viel ons op dat mensen verandering willen: beter bestuur voor Nederland, een andere verhouding tussen burgers en overheid en hier concrete ideeën voor hebben. De kandidaten worden betrokken bij de ontwikkeling van ons verkiezingsprogramma.’

Pieter Omtzigt lijsttrekker kandidatenlijst

Lijsttrekker voor Nieuw Sociaal Contract is Pieter Omtzigt:

‘Ik ben ontzettend trots op deze lijst met fantastische kandidaten. Elke kandidaat heeft waardevolle ervaring en brengt een eigen verhaal. De afgelopen tijd hebben we uitvoerig met de kandidaten gesproken, dat waren leuke en inspirerende gesprekken. Het afgelopen weekend hebben we intensief met elkaar opgetrokken en is er een hechte groep ontstaan. ‘

Ondersteuningsverklaringen

De volgende stap in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing is het verzamelen van ondersteuningsverklaringen, die nodig zijn om in een kieskring mee te kunnen doen. Morgen (27 september 2023) verschijnt op onze website meer informatie over het afleggen van een ondersteuningsverklaring voor Nieuw Sociaal Contract en hoe jij daarbij kunt helpen.

Nieuw Sociaal Contract heeft de ambitie om met onze kandidatenlijst in iedere kieskring in Nederland mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezing.

De kandidaten stellen zich hier aan je voor.