Bert van Boggelen treedt eind deze maand terug als interim-partijvoorzitter van Nieuw Sociaal Contract. Bert heeft in september 2023 het interim-voorzitterschap op zich genomen van een partij in oprichting. In de periode onder zijn voorzitterschap is Nieuw Sociaal Contract van niets uitgegroeid naar een politieke partij vertegenwoordigd in het landelijke en Europese parlement, welke verantwoordelijkheid draagt voor het landsbestuur, en een beweging verankerd in de samenleving middels regionale afdelingen.

In deze intensieve periode heeft Bert een waardevolle bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen binnen Nieuw Sociaal Contract. Wij zijn Bert zeer erkentelijk voor zijn inzet en bijdrage. 

Bert van Boggelen: "Na een bijzonder en intensief jaar kies ik ervoor om mij weer te focussen op mijn andere werkzaamheden, waaronder het voorzitterschap van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Een bijzonder jaar was het, waarin we een beweging zijn gestart die veel mensen enthousiasmeert. Die oog en oor heeft voor mensen die niet uit zichzelf de microfoon pakken. Ik geloof in de ambitie om tegenstellingen in de samenleving te overbruggen en zo te werken aan goed bestuur en bestaanszekerheid. Dank aan iedereen die zich het afgelopen jaar met mij voor die ambitie heeft ingezet. Ik wens NSC succes in het laten horen van een krachtig eigen geluid gebaseerd op de NSC waarden, met nadruk op het respectvol met elkaar omgaan." 

NSC-partijleider Pieter Omtzigt: "Heel veel dank aan Bert van Boggelen voor al zijn werk als interim-partijvoorzitter voor Nieuw Sociaal Contract. Bert is vorig jaar ingestapt op een rijdende trein. Hij heeft hard gewerkt aan het opbouwen van onze partij en ons bijgestaan tijdens twee verkiezingen, de start van onze Tweede Kamerfractie en de ingewikkelde formatieonderhandelingen. Op zijn werk bouwen we nu verder. Ik wens hem alle goeds toe bij zijn volgende stappen."

Nieuwe fase voor de partij

Bert heeft kort na de oprichting van de partij de rol van interim-voorzitter op zich genomen en een belangrijke rol gespeeld in een periode waarin is gewerkt aan oprichting van de partij, de Tweede Kamerverkiezing, de formatie en de verkiezing voor het Europees Parlement. Inmiddels is een nieuwe fase aangebroken voor Nieuw Sociaal Contract. De partij bouwt de regionale afdelingen verder uit, de partijorganisatie krijgt met het partijbureau steeds meer vorm, we nemen verantwoordelijkheid voor het landsbestuur, de NSC-fractie in het Europees parlement is gestart en er wordt vooruitgekeken richting de gemeenteraadsverkiezingen in 2026.

Het partijbestuur breidt op korte termijn verder uit met nieuwe leden. In die uitbreiding wordt ook de invulling van de functie van partijvoorzitter meegenomen. Hierover volgt later meer informatie. Tot die tijd dragen bestuursleden Matthijs Punter en Kilian Wawoe verantwoording voor partijzaken (Punter) en fracties/HR (Wawoe) – samen met de andere bestuursleden Inge Mol (juridisch) en Ralph Joosten (financiën).