Het bestuur van Nieuw Sociaal Contract heeft vandaag de voordracht bekendgemaakt voor de lijsttrekker voor de Europese verkiezingen: Dirk Gotink. Op het NSC congres van 6 april besluiten de leden van NSC definitief over de lijsttrekker voor de Europese verkiezingen en de overige kandidaten op de lijst voor de Europese verkiezingen.

Bert van Boggelen, voorzitter van het bestuur: “Met trots stellen wij Dirk Gotink voor als NSC lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. Dirk heeft zeer ruime ervaring zowel in Nederland als in Europa, en ik heb er alle vertrouwen in dat hij ons verhaal ook in Europa hoorbaar zal maken. Goed bestuur en bestaanszekerheid hebben veel raakvlakken met de EU en daarom zijn de Europese verkiezingen van 6 juni heel belangrijk voor NSC.”

Wie is Dirk Gotink?

De voorgedragen kandidaat-lijsttrekker is woordvoerder voor de fractievoorzitter van de EVP in het Europese Parlement (Europese Volkspartij), Manfred Weber. Hij heeft een lange staat van dienst in het Europees Parlement, als beleidsadviseur en woordvoerder. Hij is geboren in Haarlem, is 42 jaar oud en is getrouwd en heeft drie kinderen.

Dirk Gotink, kandidaat-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen: “Politiek begint bij het luisteren naar mensen. Het serieus nemen van hun ervaringen en problemen en vanuit de inhoud aan een betere toekomst voor Nederland werken. Dat is wat mij aantrekt tot NSC en hoe ik mij de komende jaren vol ga inzetten voor goed bestuur en bestaanszekerheid in de EU. Het is een enorme eer om voorgedragen te worden als lijsttrekker en ik ben dan ook erg dankbaar voor het vertrouwen.”

Verdere procedure

Nu de kandidaat lijsttrekker bekend is, kunnen de leden stemmen over de voordracht, tijdens het congres van NSC op 6 april. Het ochtend gedeelte van het congres op 6 april staat geheel in het teken van de Europese verkiezingen. Dirk Gotink en de overige kandidaten stellen zich dan voor, en de leden stellen op dit congres de gehele kandidatenlijst van NSC vast.De concept kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen wordt binnenkort bekend gemaakt.