Als Nieuw Sociaal Contract zijn we verheugd dat de zittende Europees Parlementsleden van de fractie van de Europese Volkspartij (EVP) in het Europees Parlement vanmiddag hebben (dinsdag 18 juni 2024) ingestemd met de toetreding van Nieuw Sociaal Contract (NSC) tot de fractie. 

NSC-Europarlementariër Dirk Gotink: “De EVP-fractie is de meest logische keus voor Nieuw Sociaal Contract om te werken aan bestaanszekerheid en goed bestuur in de Europese politiek. Daarom ben ik blij met de brede steun vanuit de EVP-fractie voor ons verzoek om ons aan te sluiten en kijk ik uit naar de samenwerking.

De EVP heeft de Europese verkiezingen gewonnen en is de grootste politieke familie met tot wel 50 politieke partijen vertegenwoordigd in de fractie. “Er is dan ook voor iedereen voldoende ruimte om zijn eigen geluid te laten horen en dat zal NSC vanuit het Europees Parlement ook zeker blijven doen!”

NSC-partijleider Pieter Omtzigt: "Door onze aansluiting van de EVP - waarvan ik altijd als persoon lid gebleven ben - hebben we toegang tot een groot netwerk in Europa. Dat kunnen én zullen we gebruiken om onze idealen, zoals beter bestuur en bestaanszekerheid, zowel in Brussel als in Nederland te verwezenlijken."